Nieuws●

15/04/2021

Joepie! Vanaf 26/04/2021 is de praktijk weer open.
Plan snel jouw Rustpunt-moment en binnenkort laad ik je meer rust.

14/04/2021

Dit kaartje trok ik gisteren uit mijn nieuwe deck “Manifest Succes Afirmations” van DejaDrewit: ‘I am always on the right path to success’

Wat een verademing, ik ben altijd op het juiste pad op weg naar succes. Dat had ik even nodig. Ken je dat, zo van die dagen dat je vanalles van plan bent, maar dat alles zo ‘n beetje tegensteekt ? Ik had een mooi To-Do-lijstje gemaakt:

1. Werken aan de Rustpunt-cursus (ja, het komt er echt aan maar ik wil dat het perfect is)
2. De website updaten
3. Mijn pagina’s op Facebook en profiel op instagram bijwerken
4. …

En, wat heb ik ervan gedaan, denk je ? Niks, niets, nul, nada. Verder dan een beetje scrollen op social media en een spelletje op mijn telefoon spelen, ben ik niet gekomen.Maar…dat is dus helemaal niet erg. Het kan geen kwaad dat mijn dagje een beetje (veel) niet zo productief was want ik zit immers nog steeds op het juiste pad! Yes, super ! Ik voelde me meteen een stuk opgewekter en kijk, vandaag was ik alvast een stuk productiever.

Ik hou van mijn kaartjes 🤩

Ben je benieuwd welke boodschap het universum voor jou heeft? Meld je even aan via onderstaand formuliertje en ontvang later deze week een filmpje via whatsapp of messenger.💕
https://forms.gle/xQapnCMxnHSYASNh7

06/04/2021

Door de lockdown is de praktijk nog maar eens gesloten. Dat is niet leuk maar zo heb ik wel tijd om nog een keer te ‘workshoppen’. Op 13/04/2021 om 20u kan je meedoen met de praktische Rustpunt Workshop Relax – Release – Reload. Ik laat je zien hoe je stress laat afstromen en je weer oplaadt met positiviteit.

02/04/2021

Coming soon: Rustpunt-thee 😍
Of eigenlijk geen thee want er zitten geen theeblaadjes in. Wat is het dan wel? Een heerlijke kruidenmelange samengesteld in samenwerking met Eef & Bart van Bee At Den Hof.
Nu nog kiezen welke het beste het Rustpunt-gevoel geeft 💕

27/03/2021

Hier gaan we weer! De derde lockdown is een feit en Rustpunt Mechelen sluit nog maar eens de deuren. De praktijk zal gesloten zijn van 27/03/2021 tot 25/04/2021. De voorzien openingsdatum van 26/04/2021 is uiteraard onder voorbehoud maar we blijven positief en hopen dat er deze keer geen verlengingen van de maatregelen nodig zijn.

Iedereen die een afspraak had voor de komende periode heeft een persoonlijk berichtje ontvangen.

Verder wil ik nog even meegeven dat de vooropgestelde aanpassingen van de tarieven een maandje wordt opgeschoven en cadeaubonnen en voucher die vervallen zijn of binnenkort vervallen, geldig blijven tot eind van dit jaar.


Uiteraard laat ik jullie niet in de steek en zal ik regelmatig een update posten, hier op de website of op social media (volg mijn pagina om op de hoogte te blijven). Ook zal ik binnenkort nog eens aan de slag gaan met mijn orakelkaartjes en jullie de kans geven om nog een kaartje aan te vragen. Laten we lockdown 3.0 in het teken zettten van verbinding en elkaar blijven steunen in deze uitdagende tijden.

07/03/202

De eerste werkweek na de lange lockdown zit er alweer op en wat was het heerlijk om weer in de praktijk aan de slag te zijn.

Hoewel mijn praktijk Rustpunt heet, heb ik de opstart helemaal niet rustig aangepakt en begon ik mijn week met een goed gevulde agenda. Ik ben echt superblij dat jullie al snel weer fijne massage-afspraken hebben gepland maar mijn benen waren de eerste dag helemaal niet zo tevreden.

Na vier maanden verplichte sluiting waren zij immers niet meer gewend om een hele dag rond te lopen en op de been te zijn. Aan het einde van de eerste werkdag, kon ik dus zelf wel een massage gebruiken 😉 Gelukkig went alles snel weer en zijn mijn benen intussen goed ingesmeerd en weer helemaal ‘ingelopen’.

Het is fantastisch om weer vertrouwde en nieuwe Rustpunt-bezoekers te begroeten. Ik ben blij iedereen te zien en te ‘ont-moeten’. En als het zonnetje 🌞 dan ook nog eens heerlijk in mijn kamer naar binnen schijnt, kun ik niet anders dan dankbaar zijn omdat ik de tofste job van de wereld hebt 💕

07/03/2021

Iets over prijzen en cadeaubonnen.

Heb je een cadeaubon die tijdens de lockdown is vervallen? Geen probleem! Vervallen cadeaubonnen kunnen nog steeds worden gebruikt en dit zeker tot 01/06/2021

Vanaf april zullen de prijzen van de massages verhogen. Ik hou het graag eenvoudig en daarom zullen de tarieven gelijkgeschakeld worden: de prijs voor massages van 60 minuten zal 65 euro bedragen en 80 euro voor een massage van 75 min en 90 min. Voor sommige behandelingen best een flink opslag maar ik vind dat mijn massages het meer dan waard zijn. De nieuwe prijzen gelden voor alle afspraken gemaakt vanaf april (maak je nu een afspraak voor bvb. 12 april dan wordt de ‘oude’ prijs nog gehanteerd).

Ik heb een interessante abonemmentsformule uitgewerkt voor 3, 5 of 10 afspraken waardoor je kunt genieten van mooie kortingen. Zo krijg je bij een abonnement van 10 massages een korting van maar liefst 15%. Klik hier voor meer informatie.

01/03/2021

Yes! Het is zover, eindelijk de deuren van de praktijk zijn weer open. en ik ben blij dat ik weer aan de slag kan.
Afspraken kunnen zoals gewoonlijk worden ingepland via de online-agenda 😊
Als je mij een beetje hebt gevolgd, heb je gezien dat ik niet heb stil gezeten de afgelopen tijd. Zo komen er meteen twee nieuwe behandelingen bij:
Jin Shin Jyutsu (60min/65€)
Een eeuwenoude Japanse behandeling op energiepunten die op de kleren gebeurt. Door verbinding te maken tussen bepaalde energiepunten op het lichaam, lossen blokkades op en kan energie weer vrij stromen. Zit je niet lekker in je vel? Wil je tot rust komen maar hou je niet van massages of gesmeer met olie op je lichaam? Dan is deze energetische behandeling iets voor jou.
Aroma Wellness Massage (60min/65€)
Zachte en verwarmende massage met speciaal ontworpen keramische kruikjes.
Het gebruik van de warm water kruikjes in combinatie met essentiële olie zorgt voor opheffing van blokkades waardoor spanningen kunnen afstromen en er plaats vrijkomt voor positieve gevoelens, Een weldaad voor lichaam en geest

03/02/2021

De deuren van de praktijk blijven nog even gesloten en zoals jullie weten heb ik genoeg om me mee bezig te houden, zoals workshops organiseren, toffe cursussen volgen en lekker voor mijn gezin zorgen.

Het betekent ook dat ik wat meer tijd heb voor een andere hobby, namelijk ‘een kaartje leggen’. 

En heb ik het niet over een potje wiezen met speelkaarten maar inzichtkaarten, orakelkaarten, engelenkaarten, … Ik heb intussen een hele collectie aangelegd.

Hoe dat werkt? Eerst kies ik met welke kaarten ik aan de slag wil en dan schud ik de stapel net zo lang tot er eentje ‘uitspringt’.  Ik lees de boodschap die de kaart voor mij heeft en probeer even stil te staan bij wat dit voor mij wil zeggen.

Zo trek ik elke dag een inzichtkaartje en vandaag wilde ik dit graag met jullie delen. Vanmorgen kwam deze inzichtkaart tevoorschijn:

Genieten…

Inderdaad, ook al is het weer somber en regent het, moeten we nog steeds wennen aan dit ‘nieuwe normaal’, is het nog geduld oefenen op versoepelingen zodat we weer naar het ‘oude normaal’ kunnen, mogen sommigen van ons niet aan het werk, hebben we onze lieve ouders (en bij uitbreiding familie, vrienden) al een tijd niet gezien, …

Ook al zijn er zoveel dingen die niet kunnen of mogen, er is altijd wel iets om dankbaar voor te zijn en om van te genieten. Het zijn de kleine dingetjes die een groot verschil kunnen maken.  

Dus… sta je uit het raam te staren, geniet dan van het momentje rust dat je jezelf hebt gegund. Geniet van de smaak van een lekkere kopje koffie of thee. Geniet van de frisse lucht als je buiten bent. Geniet van je lekkere warme bedje of een hete douche. Geniet van je kids die vol energie rondlopen (ook hebben ze je de halve nacht wakker gehouden). Omarm jezelf en geniet van de warmte die je uitstraalt, geniet van je eigen fantastische jij.

Wow, wat is dit een fantastische boodschap om de dag mee te beginnen.

Ontvang jij ook graag eens een ‘kaartje’? Laat het me even weten via deze link en ik stuur je een filmpje met de kaart die ik voor jou heb getrokken. Het is toch weer een leuke manier om elkaar  even ‘te zien’ 

01/02/2021

Een rustige geest is het ultieme wapen in tijden van veel uitdagingen, dus….relax 🙂

Wil jij ook een kalme geest? Doe mee met mijn workshop op 05/02/2021 om 11u. waarin ik je laat zien hoe je van onrust naar rust kunt in 3 eenvoudige stappen:

1. Relax / Ontspan en kom op adem
2. Release / Laat los wat je niet meer nodig hebt
3. Reload / Laad op met positieve vibes

Klik hier voor meer informatie en/of inschrijving.

31/01/2021

Wanneer krijg je de beste ideeën voor van alles en nog wat? Als je lekker in de flow zit of dingen doet op een soort van automatische piloot. Bij mij is dat douchen. Onder de douche krijg ik de meest geniale invallen (nu is dat niet altijd zo handig want ik douche sowieso voordat ik naar bed ga en dan kan ik door al die inspiratie niet slapen en bijgevolg mijn man dus ook niet 😉)
Je kunt ook niet te pas en te onpas onder de douche gaan staan dus ik zocht een andere ‘flow’ en dat is kleuren! Heerlijk even kleuren en kriebelen zet het apparaat ( =mijn hoofd) op pauze. En als het stil wordt, krijg ik de meest fantastische ideetjes, bijvoorbeeld wat we gaan eten vanavond (elke dag weer een vraagstuk), hoe ik bepaalde dingen kan oplossen en ook leuke nieuwigheden voor mijn praktijk, Rustpunt Mechelen. Dus vandaag trakteerde ik mezelf op een prachtig kleurboek. Laat de inspiratie maar stromen😍

27/01/2021

‘Verveel je je niet, Rhea, nu je niet mag werken?’ Een vriendin vroeg me dit gisteren.

Nee hoor, ik verveel me helemaal niet. De lockdown is natuurlijk niet leuk en ik zou heel graag mijn praktijk gebruiken voor massages maar nu is het even mijn kantoor. Momenteel doet mijn massagetafel dienst als bureau, ik volg leuke webinars en hou me bezig met het uitwerken van een traject waarin ik je meeneem in de wondere wereld van chakra-energie en hoe je dit kunt gebruiken om zelf een Rustpunt te worden. Ik ben er super enthousiast over en zodra dit meer op punt staat, zal ik jullie er alles over vertellen. Ook kun je op 05/02/2021 nog eens de workshop Relax-Release-Reload volgen. Er is dus genoeg om me mee bezig te houden 😄

Ik hoor sommige mensen denken ‘Oh, je bent met zoveel dingen bezig, wat met je massages? Je blijft dat toch wel doen? Don’t worry! Ik kan niet wachten om weer met mijn handen aan de slag te gaan. Er komen ook een paar nieuwe massages/behandelingen bij. Zoals de Warming Wellness, een heerlijke verwarmende massage met keramische kruikjes. Of de Jin-Shin-Jyutsu, een Japanse drukpuntmethode voor iedereen die tot rust wil komen maar niet van gesmeer met olie houdt. Meer info komt er snel aan.

Zoals je ziet, Rusptunt Mechelen houdt zich lekker bezig. En in de tussentijd fingers crossed dat we over een paar weekjes weer aan de slag mogen. Duimen jullie mee? 💕

14/01/2021

RUSTPUNT-Workshop

Van ONRUST naar RUST in 3 stappen met de gratis praktische workshop Relax – Release – Reload. Ik laat je zien hoe je stress laat afstromen en je weer oplaadt met positiviteit. Je kunt meedoen op 19/01/2021 om 12u30 of 20u.
Klik hier voor meer info en inschrijving.

Ik kijk er alvast naar uit om al mijn tips met jou te delen.

11/01/2021

Alweer dag 11 van 2021. We oefenen nog even geduld tot de praktijk weer open mag voor heerlijke massages. Ik mis het en mijn handen missen het ook, ze worden soms ineens heel warm of kriebelig, vol ongeduld wachten ze op aanrakingen. Helaas kan dit nu nog even niet maar tot het zover is, kan ik wel naar jullie zwaaien 💕

04/01/2021

07/12/2020

Dit jaar zal de praktijk bijna een half jaar gesloten zijn geweest door de corona-maatregelen. Hierdoor hebben veel mensen hun cadeaubon niet kunnen gebruiken en dat is natuurlijk heel jammer. Maar goed nieuws: alle cadeaubonnen die in 2020 vervallen zijn of nog zullen vervallen, blijven geldig tot 01/06/2021.


Er zijn ook bonnen met vouchercode (aangekocht via Lifestylebooking ). Ook deze bonnen kunnen worden verlengd. Neem even contact met me op zodat we dit kunnen regelen.

03/12/2020

Meditatie op een baaldag

Vandaag heb ik een off-day, ik heb niet lekker geslapen, voel me moe, zit laag in energie en kan me er maar niet toe zetten om iets te doen, laat staan iets nuttigs.

Ik zat even met een vriendin te chatten en ze vroeg: ‘Waarom ga niet even lekker mediteren?’
Nu is mediteren iets dat ik niet zo vaak doe want mijn hoofd (ofwel Het Apparaat) gaat alle kanten op : Van ‘wat eten we vandaag’ naar ‘ik moet straks echt even met mijn moeder bellen’ tot ‘ik ben de wasmachine vergeten aan te zetten’.

Maar OK, vandaag ga ik er eens echt voor. Dus ik sluit me op in mijn praktijkruimte, ga ontspannen zitten en start een geleide meditatie over het bewandelen van je pad en loslaten van alles dat jou niet langer dient. Dat is super waardevol, ja toch ? Yes ! Ik heb er zin in ! Let’s do this…

Een aangename stem neemt me mee : ‘..het is een prachtige dag, niet te koud, niet te warm, de zon schijnt en je staat aan de voet van een berg. Er slingert een makkelijk te bewandelen pad zo om de berg heen…’

Het Apparaat begint zich te roeren : ‘Oh nee, een berg, ik hou helemaal niet van bergwandelingen of wandelen in het algemeen, ja, als we een doel hebben dan vind ik het wel leuk, we wandelen zoveel kilometer naar dat terrasje maar gewoon voor de fun een berg op? Jakkes’

‘Oooh, stop toch met dat gekwetter en luister naar de stem, FOCUS !’

‘…langs het pad staan kleine kosmische vuilbakjes waarin je ballast, negatieve energie, alle zaken die je niet meer nodig hebt, kunt achterlaten…’

Het Apparaat gaat onmiddellijk aan‘, alsof er op de AAN-knop wordt gedrukt: ‘Vuilbakjes ? Oh, hoe zouden die eruitzien? Wit met een waarschuwing: opgelet giftig afval. Misschien zijn ze roze, ja, knalroze vuilbakjes langs het bergpad. Of nog beter, weet je wat pas echt leuk zou zijn? Vuilbakjes in alle kleuren van de regenboog, elk stukje van het pad een ander kleurtje. Dat zou pas echt de max zijn’

‘Shhht, mens, STIL, zwijg nu toch eens 2 minuten!’‘…je hebt de top bereikt en terwijl je uitrust, geniet je van het prachtige uitzicht…’

HUH ?! De top bereikt ? Nu al ? Het Apparaat blijft in actie-modus : ‘Weer lekker bezig met mediteren, hoor, je heb zeker de helft gemist. Nou ja, het was dan toch zeker wel een super korte meditatie, hoe kun je anders nu al op de top staan’

Maar dan, eindelijk gaat Het Apparaat uit en komt er rust in mijn hoofd. Ook al heb ik de meditatiewandeling niet echt helemaal meegedaan, het prachtige uitzicht vanop die bergtop, dat kan ik me zo voorstellen, ik zal er dan toch maar even heerlijk van genieten 🙂 Dit alles heeft zo’n 20 minuten geduurd en hoewel ik niet veel van de meditatie heb gehoord, ben ik op een of andere manier toch wel opgeladen. Nu heb ik tenminste genoeg energie om te bedenken wat we vandaag eens zullen eten 💕

22/11/2020

Nu beschikbaar bij Rustpunt : heerlijk huisparfum dat zorgt voor een aangename, rustige sfeer met lavendel en een vleugje citrus.

Dit huisparfum kwam tot stand in samenwerking met Melissa van Meltz. Het was proberen, een beetje meer van dit, een beetje minder van dat en af en toe opnieuw beginnen. De aanhouder wint want uiteindelijk werd de juiste samenstelling gevonden.

Met deze heerlijke geurstokjes maak je van je eigen huis een Rustpunt.

Verkrijgbaar in de praktijk of te bestellen via de fonkelnieuwe webshop

07/11/2020

Nu de praktijk gesloten is, heb ik mijn massagetafel omgetoverd tot bureau en volg ik boeiende workshops om na de lockdown terug te komen met fijne nieuwigheden.

31/10/2020

Door alle maatregelen om het corona-virus te bestrijden sluit Rustpunt Mechelen even de deuren. Dit is niet helemaal onverwacht maar toch heel jammer.Iedereen die in de komende weken een afspraak heeft, mag van mij een berichtje verwachten.Midden december hoop ik jullie weer allemaal te mogen begroeten in mijn praktijk en laad ik jullie met rust. Heb je nood aan een babbeltje? Bel me, schrijf me, laat me iets weten: ik ben er voor jou.

15/10/2020

Het jaar 2020 is in vele opzichten bijzonder te noemen.En dit ook in de positieve zin: een paar weken geleden mocht ik al de award ‘Partner in Excellence’ van Lifestylebooking in ontvangst nemen en nu valt Rustpunt Mechelen weer in de prijzen bij Treatwell met Top Rated 2020 🏆Dit is gebaseerd op de prachtige reviews die ik heb ontvangen van alle lieve Rustpunt-bezoekers. Maar liefst 94% van de beoordelingen kreeg een topscore van 5-sterren. WOW! Daar ben ik superfier op. Bedankt iedereen! Love my job 💕

07/10/2020

Na 4 jaar studeren, mocht ik, samen met 4 fantastische mede-studenten, het diploma Groenhove Coach in ontvangst nemen. Het zijn 4 boeiende jaren geweest waarin we hebben geleerd hoe we met de kleuren van de Groenhove-methode analyses kunnen maken en zo antwoorden kunnen vinden op allerlei vragen, privé en/of beroepsmatig. De intensieve lessen hebben ons inzichten gegeven over onze eigen patronen, zo hebben we onszelf ook weer een stukje beter leren kennen☺️Heel veel dank aan Jeanine & Jef van Zonnestreel voor het delen van hun kennis en wijsheid, hun niet aflatende steun en oneindige geduld om alles keer op keer uit te leggen.💕

GROENHOVE-METHODE? WAT IS DAT?De Groenhove-methode is een kleur- en schrijftherapie die antwoord geeft op onbeantwoorde vragen. Een Groenhove-coach maakt het onbewuste zichtbaar en dit door gebruik van de 16 kleuren van de Groenhovemethode

VOOR WIE?Voor iedereen die inzicht wil krijgen in bepaalde situaties, bewust wil worden van gebeurtenissen en omstandigheden die je blokkeren en hoe je hier positief mee kunt omgaan.

MEER WETEN?Bel me, schrijf me, laat me iets weten. Heb je graag meer informatie of spreekt dit je aan en wil je graag eens zien wat de kleuren voor jou in petto hebben? Stuur me een PM, mail me op info@rustpuntmechelen.com of bel/whatsapp op 0473/978967

02/10/2020

Yes! Ik kreeg de award Partner in Excellence van Lifestylebooking. Altijd fijn om te horen dat je goed bezig bent. Lees hier het artikel dat Lifestylebooking erover heeft geschreven.

Ik wil graag iedereen bedanken, voor jullie fijne bezoeken en de mooie reviews die ik mocht ontvangen. Dankzij jullie kan ik elke dag met veel trots in mijn praktijk staan en mijn droomjob uitoefenen. Ook merci aan het team van Lifestylebooking.be, jullie geven mij steeds de boost die ik nodig heb.

01/09/2020
Nieuw! Edelsteenmassage met jaspis en rozenkwarts.

Dit is een nieuwe, unieke massage met diepontspannende werking. De aardende kracht van jaspis in combinatie met de rozenkwarts zorgt voor daadkracht en moed vanuit een liefdevolle verbinding met jezelf. Deze bijzondere edelstenen hebben eveneens een gunstige invloed op de bloedsomloop en spijsvertering.

01/09/2020

De edelsteenmassage met groene jade en hydra-massage zijn tijdelijk niet beschikbaar voor boeking.
Heb je nog een cadeaubon en wil je toch al komen? Stuur  me even een berichtje zodzat we de mogelijkheden kunnen bespreken.

27/08/2020

De vakantieperiode loopt op zijn einde en ook voor Rustpunt zit de staycation erop. De batterijen zijn helemaal opgeladen.

Tijdens de afgelopen periode heb ik niet stilgezeten en voor het najaar staan er enkele nieuwe massages in de planning.
In de maand september stel ik graag de Edelsteenmassage met jaspis en rozenkwarts voor en later dit najaar een nieuwe aromatherapiemassage op basis van de Lomi-Lomi massage uit Hawaï. Meer info over deze zalige behandelingen volgt binnenkort.

Wil je het vakantiegevoel nog wat vasthouden of even ontsnappen aan het weer dat precies de herfst al aankondigt? Kom langs bij Rustpunt Mechelen voor een zalige massage en laad je met rust 💕

23/06/2020

De praktijk is alweer twee weken open en ik ben blij en dankbaar dat ik al veel mensen heb mogen verwelkomen bij Rustpunt Mechelen. Vandaag kreeg in een telefoontje van een vriendelijk dame die graag wat meer info wenste en ze vroeg: “Een massage in corona-tijden, kan dat wel op een veilige manier, Rhea?”

Jazeker, dat kan! Er werden voor onze sector richtlijnen en protocollen uitgeschreven om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen. Enkele huisregels:

☑️Ben je ziek, voel je je griepiger of is er iemand in jouw omgeving ziek, annuleer aub je afspraak. We bekijken samen even wanneer we de massage wel kunnen inplannen

☑️Op verschillende plaatsen in de praktijk is handgel voorzien. Maak hier gebruik van aub.

☑️Zoals gewoonlijk wordt er enkel op afspraak gewerkt.

☑️Er mag max.1 klant in de praktijk. Wacht even buiten als je te vroeg bent en kom alleen naar de afspraak

☑️Het gebruik van een mondmasker is verplicht.

☑️Betaal zoveel mogelijk met de kaart, bankapp of op voorhand via overschrijving

☑️En heel belangrijk :RELAX en geniet van de massage.

Na elke afspraak wordt telkens de ruimte goed verlucht en alle gebruikte textiel, zoals handdoeken, overtekken, gastendoekjes, etc… vervangen. De massagetafel wordt gedesinfecteerd. Alles wat tijdens afspraak werd gebruikt of aangeraakt (zoals olieflesjes, kapstokken, tafeltjes, etc…) wordt grondig gereinigd en ook de vloer krijgt een snelle poetsbeurt

Zoals je merkt wordt er alles aan gedaan om je afspraak zo veilig en aangenaam mogelijkte laten verlopen.

Als we allemaal ons best doen om ons aan de regels te houden, kunnen we samen ten volle genieten van de massage en wordt het een heerlijk Rustpunt-uurtje voor jou en voor mij 💕

03/06/2020

Yes! Na weken van sluiting en diverse versoepelingsrondes mogen massagetherapeuten eindelijk weer aan de slag. Ik begroet jullie vanaf maandag 08/06/2020 weer met veel enthousiasme in mijn praktijk.open1

27/05/2020

Massagetherapeuten mogen nog even niet aan de slag en bijgevolg kunnen zorgmassages niet doorgaan.

Klik hier om de reportage van ATV over dit onderwerp te bekijken.

Een zorgmassages is specifiek gericht op mensen met ernstige ziekte of chronische aandoening (denk hierbij aan kankerpatiënten, mensen met fybromyalgie, CVS, reuma, artrose, ….) De zachte aanrakingstechniek van deze massage laat stress en spanningen wegstromen en kan zorgen voor vermindering van pijn, angst, vermoeidheid, depressie en misselijkheid. Hierdoor geeft een zorgmassage een positieve bijdrage aan de levenskwaliteit.

Ook bij Rusptunt Mechelen kun je terecht voor een zorgmassage. Neem gerust contact op als je hierover meer informatie wenst.

 

17/05/2020

closed

 

Helaas werd door de veiligheidsraad beslist dat de massagepratijken voorlopig nog niet mogen openen.

De volgende versoepeling van de corona-maatregelen worden pas verwacht tegen 08/06/2020. Hopelijk kan ik jullie dan beter nieuws geven 🙂 Intussen houden we de moed erin. Zorg goed voor jezelf en zorg goed voor elkaar.

 

 

 

 

 

07/05/2020

Ik had een tof gesprek met Coach Jan voor de Coach Jan Podcast. Ben je benieuwd naar wat mijn leven doet sprankelen? Klik hier om de podcast te beluisteren:

15672835_10154538921064300_5066151199221661771_n

 

16/04/2020

Nu we nog wat langer in ons kot blijven, geef ik de praktijk een opfrisbeurt 😊. Nog even volhouden allemaal!

93674998_931111680683767_6974217145634783232_n

 

 

22/03/2020

90229741_10221828095682023_3514542760172453888_n

We zitten al een paar dagen in ‘Lock Down Light’ en ook de praktijk is sinds dinsdag gesloten.

Ik zou kunnen zeggen dat het fijn is om nu tijd te hebben om al die vervelende klusjes op te knappen, de kast op te ruimen, alvast aan de lenteschoonmaak te beginnen.

Ik zou kunnen zeggen hoe fijn het is om tijd te hebben om eindelijk dat boek te lezen of die boeiende documentaire te bekijken………maar wat ik vooral heb ondervonden de afgelopen dagen: Ik mis mensen.

Zoals mijn familie en mijn ouders die ik, door de afstand en drukte, niet meer gezien sinds januari (alvast iets om wat meer aandacht aan te besteden eens deze periode voorbij is). Ik mis mijn vrienden en natuurlijk alle lieve Rustpunt-bezoekers.

Onverwachte ontmoetingen, een babbeltje, een aanraking. Ik mis het allemaal.

Dus ga ik af en toe in mijn praktijk zitten, doe de lichtjes en kaarsjes aan en snuif de rust op die zo eigen is aan deze ruimte en dan weet ik, dan voel ik, dit gaat ook weer voorbij.

Lieve mensen, blijf rustig en wees optimistisch. Zorg goed voor jezelf zodat je ook goed voor anderen kunt zorgen 💞

17/03/2020
Corono-virus update
calm2
Lieve Rustpunt-bezoekers,
Na een consultatie van de sector en veiligheidsexperten pleit de ‘Belgische Massage Federatie’ voor sluiting van alle massagesalons. De gezondheid van de klanten en de masseurs moet primeren.
 
Als massagetherapeute is lichamelijk contact eigen aan mijn beroep. ‘Social distancing’ en dus veilig werken is bijna niet mogelijk en daarom zal de praktijk de volgende weken gesloten zijn.
 
Iedereen die een afspraak heeft in de komende weken krijgt van mij een telefoontje of een mail.
 
In april is Rustpunt Mechelen er weer om jullie met rust te laden 😊
 
Blijf gezond en draag zorg voor elkaar 💞
13/03/2020
Corona-virus update
bmf

Door de uitzonderingsmaatregel voor de massagesector, kun je komende tijd gewoon bij Rustpunt Mechelen terecht voor een ontspannende massage.

Maak nu een afspraak en ga van stress naar relax in 60 minuten, een minimale inspanning voor een maximaal resultaat 😊

 

12/03/2020

‘Oh, moet ik mijn schoenen uitdoen?’

Dat is een vraag die vaak gesteld wordt als ik, blootvoets, de deur open. Ik loop thuis namelijk altijd op blote voeten rond, heerlijk vind ik dat. Met schoenen aan voel ik me altijd een beetje opgesloten.
Nu, uiteindelijk is het bij een Rustpunt-bezoekje wel de bedoeling dat je je schoenen uittrekt, maar je mag eerst rustig binnenkomen.

Is dat nu eigenlijk gezond, zo blootvoets door het leven gaan?
Ja, het is goed om veel op blote voeten rond te lopen, het optimaliseert de bloedsomloop en versterkt je evenwicht wat dan ook weer goed is voor een betere lichaamshouding. Het wordt als zeer ontspannen ervaren om blootvoets in de natuur te wandelen, het is een heerlijk gevoel om met blote voeten door het warme zand te stappen of door een met ochtendauw beneveld grasveld (dat vind ik toch 😉)

Maar er zijn ook wel wat nadelen. Zo wordt blootvoets sporten niet aangeraden omdat je lichaam dan niet de juiste ondersteuning krijgt. Als je buiten op blote voeten rondloopt, is er natuurlijk altijd kans om in iets scherps of puntig te stappen en zo jezelf te verwonden. Of je trapt in iets ‘viezigs’ wat ook niet zo fris of aangenaam is.

Op blote voeten of met schoenen, onze voeten dragen ons de hele dag, ze verdienen af en toe dus best een verwen-moment. Masseer ze even kort als je je schoenen hebt uitgedaan, neem af en toe een lekker voetbadje, smeer ze in met een voedende lotion. Of maak een afspraak voor de Herbal Earth voetmassage bij Rustpunt Mechelen, een zachte massage van voeten en onderbenen waarbij gebruik gemaakt wordt van warme olie en kruidenstempels, een heerlijk verwenmoment voor je voeten en voor jezelf.
(Nu met leuke korting voor nieuwe en bestaande klanten)

JulieLandrieu_Mechelen_Rustpunt_20190708_0139-Exphires

23/01/2020
Nieuw bij Rustpunt: Zorgmassage
zorg

Zorgmassage is aparte vorm van massage. Deze werd ontwikkeld voor o.a. kankerpatiënten en mensen met chronische ziekte of pijnklachten, denk hierbij aan fibromyalgie, reuma, CVS, … maar ook mensen zonder gezondheidsproblemen kunnen genieten van deze zachte en diepontspannende massage.

Bij zorgmassage wordt gewerkt met zachte aanrakingstechnieken om stress en spanningen te laten wegstromen en pijn te verlichten. Er wordt rekening gehouden met je gezondheidstoestand en je energieniveau, de duur en intensiteit van de massage worden hierop afgestemd.
Zorgmassage is geen medische behandeling en geeft geen genezing maar levert wel een positieve bijdrage aan de levenskwaliteit ongeacht de herstel of ziektefase waarin je zit.

01/01/2020
hpny2
18/12/2019

Rustpunt Mechelen zet in deze periode niet enkel je drukte op pauze maar ook je cadeautjes-stress.

Naast cadeaubonnen kun je bij Rusptunt Mechelen namelijk ook terecht voor andere fijne kerstgeschenkjes, zoals oorbellen, handcreme, bodylotion, …

Geef gerust een seintje als je meer info wenst of spring even binnen in de praktijk.
Komende dagen past dit best op:
Donderdag 19/12/2019 van 17u tot 19u
Vrijdag 20/12/2019 van 17u tot 19u
Maandag 23/12/2019 van 15u tot 20u

Past geen van deze data? Geef me een seintje dan zoeken we samen naar een geschikt moment.

02/12/2019
Rustpunt-bezoekers vragen soms al eens: waar heb je dat toch allemaal geleerd, Rhea? Enthousiast antwoord ik dan: Bij van Jeanine en Jef van Zonnestreel.
 
Ik volg nog steeds cursussen, er is immers zoveel boeiends om je in te verdiepen.
 
Zo volg ik momenteel een opleiding over De Groenhove-methode. De Groenhoeve-methode gebruikt kleuren om het onderbewuste bewust te maken, kleuren beïnvloeden ons en kunnen ons helpen keuzes te maken.
 
Deze methode heeft ook mij geholpen om tot inzichten te komen en te zien door welke oude overtuigingen ik me liet tegenhouden. Hierdoor vond ik de kracht om zaken aan te pakken en te veranderen.
 
Volgend jaar kun je ook bij Rustpunt Mechelen terecht om via de Groenhove-methode ofwel de kleuren te ontdekken wat jou tegenhoudt om in je kracht te staan.
 
Nieuwsgierig? Mijn lerares, Jeanine, schreef een boeiend boek over de Groenhove-methode. Ontdek nu zelf welke invloed kleuren op jouw leven hebben. Meer info op http://www.groenhovemethode.be
 
Verkrijgbaar vanaf 12 december
kleur
27/11/2019

Tineke van Lifestylebooking.be kwam langs bij Rustpunt Mechelen om de nieuwe hydramassage uit te proberen. Ze vond het een bijzondere, relaxerende en verbindende massage. Lees alles over haar ervaring in dit artikel

Ben je ook benieuwd naar deze heerlijke massage? Laat je meevoeren op de flow van de hydramassage met een leuke korting via de deals van Lifestylebooking.be.

09/11/2019

Nieuw bij Rustpunt: Hydra-massage

Een bijzondere en verwarmende massage waarbij gebruik gemaakt wordt van een speciaal warmwaterkussen.

De combinatie van de massage en de warmte van zorgt voor uiterst rustgevende ervaring waarbij je het gevoel hebt te drijven. Het hele lichaam wordt behandeld terwijl je gewoon op je rug blijft liggen. Ideaal voor mensen die moeilijk of niet graag op hun buik liggen.

Door de zachtheid en het verwarmend effect is deze massage ook geschikt voor zwangere vrouwen.

Bij Rustpunt Mechelen wordt deze massage enkel bij vrouwen gedaan.

zacht4
03/11/2019

Het gevoel als je beseft hoeveel geluk je hebt dat je van je passie je werk hebt kunnen maken en dan krijg je er op 1 dag nog eens twee hele mooie reviews bovenop:

Weerom genoten van zo’n heerlijke massage ; Rhea is heel aangenaam en vlot in de omgang, je voelt je er altijd zeer welkom !!! Met heel veel liefde en overgave verzorgt Rhea een deugddoende massage, ik voel me weer als nieuw ! Nog eens bedankt Rhea, ik kom zeker gauw terug !!!
Kris•2 dagen geleden

Rea is een passioneel therapeut die perfect je lichaam aanvoelt. Deze massage heeft mij heel goed gedaan. Ik ging met meer energie en compleet ‘zen’ naar buiten en geniet nog altijd na
Xandra•2 dagen geleden
(alle reviews van Rusptunt-bezoekers kun je hier nalezen: https://www.treatwell.be/salon/rustpunt-mechelen/ )

Ik ben heel dankbaar voor al het moois dat ik mag be-leven 💞

05/10/2019
Lifestylebooking testte de marmamassage en noemt het een echte aanrader (ik geef ze groot gelijk 😉). Lees hier de beleving en maak een afspraak om deze zalige behandeling zelf te ervaren.
JulieLandrieu_Mechelen_Rustpunt_20190708_0068-Exphires
20/09/2019

Over de voordelen van een massage is al veel geschreven. Ik heb er zelf ook een lijstje van. Het brengt lichaam en geest in balans, boost je immuunsysteem, verbetert de bloedsomloop…

Er wordt zelfs wetenschappelijk onderzoek naar gedaan: zo onderzocht Dr. Rappaport van het Cedars-Sinai medical center in Los Angeles de veranderingen in bloedwaarden bij mensen die regelmatig een massage ondergaan. De Universiteit van Maastricht onderzocht het effect van regelmatige stoelmassages op de werkvloer. Een andere studie bewijst dan weer het gunstige effect van sportmassage op beschadigde spiercellen (Dr. Tarnopolsky).

Als een Rustpunt-bezoeker helemaal ontspannen van de massagetafel afkomt en opgeladen weer naar huis gaat, zie ik het effect van een deugddoende massage met mijn eigen ogen en daar is helemaal geen wetenschappelijk onderzoek voor nodig 😊

JulieLandrieu_Mechelen_Rustpunt_20190708_0129-Exphires

 

15/09/2019
Nu beschikbaar bij Rustpunt Mechelen:
De Rustpunt-Pauzekaart, abonnementen in verschillende formules met een leuke korting. Klik hier voor meer informatie
18/08/2019
thank-you-A944086_1920
Mede dankzij Lifestylebooking.be lukte het mij om van bijberoep naar hoofdberoep te gaan en zij schreven er een leuk artikel over. Klik hier om het te lezen.
Ik wil iedereen bedanken die heeft geholpen om mijn droom waar te maken: mijn gezin, vrienden, familie. En natuurlijk alle Rustpunt-bezoekers,  bedankt voor jullie bezoeken, fijne gesprekken, mooie reviews en lovende woorden.
 

Merci 🙏

 

22/07/2019
parasol
Een uurtje ontsnappen aan de hittegolf die eraan komt deze week? Kom afkoelen bij Rustpunt Mechelen, waar de temperatuur altijd aangenaam is ☀️
17/07/2019
holidays-1

Ben je toe aan vakantie maar is het nog even wachten? Of ben je net terug en wil je graag het vakantiegevoel vasthouden?

Ga heerlijk een uurtje in vakantie-modus bij Rustpunt Mechelen.
Boek nu een afspraak voor weldadige massage en zet jouw drukte op pauze.

 

17/05/2019
IMG_6338a.jpg

We worden de hele dag door onze voeten gedragen dus we kunnen maar beter goed voor ze zorgen. Verwen ze met de ‘Love-your-feet- voetmassage’, een heerlijke verwennerij voor je voeten.

We beginnen met een zachte scrub waarna de voeten lekker zacht aanvoelen. Na de scrub volgt een zalige massage waar niet alleen de voeten maar ook de onderbenen de nodige aandacht krijgen.

Na deze behandeling loop je op wolkjes. De footcare-set van Greenland Bodycare t.w.v. €17,50, krijg je mee naar huis. Zo kun je thuis ook nog zorgen voor heerlijke frisse zomervoeten.

16/05/2019

Er komen in mijn praktijk best wel wat oudere mensen over de vloer, of liever op de massagetafel.

Sommigen zijn helemaal in een hernieuwde fleur van hun leven omdat ze na vele jaren twijfelen de stap hebben gezet om eindelijk eens die danslessen te gaan volgen of na jaren alleen te zijn geweest een nieuwe liefde in hun leven hebben. Anderen zijn dan weer helemaal gestresseerd want ‘het is niet omdat ik op pensioen ben, dat ik ook veel tijd heb’.

Maar sommigen eenzaam met nood aan een babbel en een warme aanraking. ‘Soms zou ik je gewoon even willen vastpakken’ zei een Rustpunt-bezoeker eens tegen mij. Dat raakte mij en ik hoop vurig dat, als ik eenmaal wat ouder ben, er iemand in de buurt is die mij een dikke knuffel geeft. En dit bij voorkeur dagelijks.

old-couple-2313286_1920
01/05/2019

Als je een massage laat doen, geef je je nogal bloot aan je masagetherapeut(e). En dat is niet voor iedereen vanzelfsprekend.
Sommige mensen schamen zich voor hun lichaam, terwijl anderen zich zonder veel gêne uitkleden.

Rustpunt-bezoekers zijn er in alle maten en kleuren. Jong en niet meer zo jong, dik, dun, stevig of mals, lang, kort, breed, wit, roze, geel, bruin, zwart….

Elke lichaam is anders. Sommige mensen hebben gespierde kuiten of brede bovenarmen. Sommige lichamen zijn tenger en pezig, andere zacht en met rondingen. Er zijn mensen heel lange vingers die ik fijn kan afstrijken of kleine voeten die bijna in mijn handen passen. Ieder lijf is fijn om onder handen te krijgen.

Elke lichaam vertelt zijn eigen verhaal, is fantastisch, prachtig en uniek. Omarm het en hou ervan. Love yourself!

 

i-love-myself-417267_1920
01/04/2019
Nieuw in de Rustpunt-shop
Blue Bijoux by The Bubble

28/02/2019
zacht20b
01/01/2019
hpny2019b
09/10/2018
thank-you-3690116_1920

Graag wil ik alle Rustpunt-klanten bedanken: door al jullie mooie reviews is Rustpunt Mechelen nu Top Rated 2018 op Treatwell.

IMG_5272[2625]

Dank aan iedereen die even tijd hebben genomen om de review in te vullen en een fijne commentaar te posten.

6/10/2018
Greenland bodycare 21-07-17LOGO
Vanaf nu beschikbaar bij Rustpunt Mechelen: de heerlijke verzorgingsproducten van Greenland Bodycare: Showergel, showermousse, scrubzout, handzeep, handcrème…De webshop laat nog even op zich wachten maar bestellen kan al via mail of contactformulier op de website. www.rustpuntmechelen.com/shop. Je kunt natuurlijk ook langskomen in de praktijk om deze fantastische producten te proberen (testers en beperkt aantal staaltjes beschikbaar), te ruiken en te bekijken.
03/10/2018

Nieuw bij Rustpunt Mechelen: Herbal Body lichaamsmasage met kruidenstempels

Zachte en verwarmende massage waarbij gebruik gemaakt wordt van Thaise kruidenstempels (met o.a. kurkuma, citroengras, limoenblaadjes en gember) Deze bijzondere kruidenmengeling zorgt voor een verbeterde bloedsomloop en de aroma’s werken helend en ontspannend, ideaal voor wie gespannen, moe of lusteloos is.

Herbal

Boek nu online en laat je meevoeren door de heerlijke geuren van deze massage.
25/09/2018

Binnenkort verkrijgbaar bij Rustpunt Mechelen: de heerlijke verzorgingsproducten van Greenland Bodycare.

Zoals deze fantastische handcreme lime-vanilla met 95% natuurlijke ingrediënten. Greenland Bodycare, treat your senses naturally

Greenland bodycare 14-07-17LOGO
02/09/2018
MB1

Nu kun je bij Rustpunt Mechelen ook ‘betalen’ met de Mechelenbon.

De Mechelenbon is voor zowel particulieren als bedrijven. U kan kiezen uit
bonnen ter waarde van 5, 10 of 20 euro of je combineert er meerdere voor
een bedrag naar keuze. De bonnen blijven één jaar geldig na aankoopdatum

De Mechelenbon is te koop bij Uit in Mechelen, Hallestraat 2 te 2800 Mechelen.

11/07/2018
Nieuw bij Rustpunt Mechelen: Zwangerschapsmassage
pregnancy-2196931_1920_sepia_2
Zwanger zijn is heel bijzonder en behoort
tot de mooiste periodes in het leven van een
vrouw. Het lichaam dat nieuw leven draagt,
verdient tijdens de zwangerschap best wat
extra aandacht.Boek nu een weldadige zwangerschapsmassage
die door de zachtheid diep ontspannend is voor
mama en baby.

28/03/2018

Clipboard03
Na het rapen van de paaseitjes weer op adem komen? Dat kan bij Rustpunt Mechelen!
Open op Paasmaandag tot 14u.
24/03/2018
Nu 15% korting op je afspraak bij Rustpunt Mechelen
Klik op Boek Nu, gebruik kortingscode UZAAYOMAPZFW en krijg 15% korting!
(kortingscode enkel geldig bij online betaling)
28471742_414278042367136_2811588638396511704_n

14/03/2018

Dankzij Sum Up kun je nu ook met je bankkaart betalen bij Rustpunt en dat is wel zo makkelijk

sumup

16/02/2018

Nieuwe  bij Rustpunt: Aroma Touch massage
De Aroma Touch massage is een zachte en bijzonder massage, waarbij elk gevoel van spanning totaal verdwijnt. Bij deze massage wordt gewerkt met 8 verschillende essentiële oliën, afkomstig van kruiden, bloemen en andere plantendelen. Deze oliën hebben een heilzame werking op lichaam en geest. De Aroma Touch massage vermindert stress, boost het immuunsysteem, vermindert ontstekingsreacties en brengt balans tussen lichaam en geest. Bij deze massage wordt vooral op de rug, hoofd en voeten gewerkt. (Hou er rekening mee dat er ook een beetje olie in het haar komt).

Boek nu en ervaar de heerlijk aromatische geuren van deze bijzondere massage.

essential-oils-1433692_1920

11/12/2017

Vorige maand kwam Lien Robberechts van Fitmetlien.com uitblazen bij Rustpunt en ze schreef er een leuk artikel over op haar blog. Klik hier om van haar Rustpunt-moment mee te genieten

lien.jpg

10/12/2017 – Kerstcadeautjes

Op zoek naar een leuk cadeautje voor onder de kerstboom?
Een Rustpunt-cadeaubon, leuk om te geven en fijn om te krijgen! Verkrijgbaar voor elk gewenst bedrag of een bepaalde massage.
Bij elke bon zit een leuk extraatje.

Bestellen kan telefonisch op 0473/978967, via mail (info@rustpuntmechelen.com) of het contactformulier.

316447e130344d89faab802a59a2f848--happy-birthday-balloons-happy-birthday-cards

14/11/2017 – Feest bij Rustpunt

Rustpunt zet al meer dan een jaar druktes op pauze en dat vieren we met een leuke attentie voor elke klant.  Maak nu een afspraak en krijg een extra verwennerijtje (zolang de voorraad strekt)

Enkele reacties van klanten:

‘Het was een zeer aangename sfeer om tot rust te komen. De massage deed al je zorgen vergeten. Het was aan mooie start van de week!’

‘In één woord:zalig!’

‘Een superontspannende massage, ideaal op een vrijdagavond na een drukke werkweek!’

‘Heerlijk ontspannende massage. Een echt rustpunt!’

23/10/2017 – Nieuw bij Rustpunt: OrangMalu massage

Ons aanbod werd uitgebreid met de OrangMalu Massage.
Bij deze, diep ontspannende massage, wordt gebruik gemaakt van Orang Malu ofwel Yogi-mannetjes. Dit zijn uit hout vervaardigde beeldjes die hun ontstaan kennen in Indonesië. De beeldjes staan symbool voor bescheidenheid en innerlijke kracht.
Tijdens de massage ontstaat een diepe rust waardoor je in staat bent negatieve energie los te laten en zo ruimte te maken voor positiviteit en geluksgevoelens.

IMG_2587

21/07/2017 – Nu ook online een afspraak maken

Het is nu mogelijk om ook je afspraken online te regelen.
Klik op de Boek nu-knop en je krijgt een overzicht wanneer er plaats is.
Overzichtelijk en makkelijk!

16/06/2017 – Nieuw bij Rustpunt:  Marma-massage

Rustpunt is trots een nieuwe behandenling voor te stellen: de marma-massage.
Dit is een energetische massage gecombineerd met marma-accupressuur. Marmapunten, zijn vitale punten op het lichaam.  Elk marmapunt staat in  verbinding met een orgaan of lichaamsfunctie. Door druk uit te oefenen op deze punten, krijgt het energetische lichaam een reset en geraak je weer in balans.

marma

Een marma-massage duurt ongeveer 60 minuten. Gun jezelf ook een reset en maak een afspraak. Je kunt ons bereiken op 0473/978967, via e-mail: info@rustpuntmechelen.com of via het contactformulier.

06/06/2017 – BMF

Rustpunt is nu ook erkend door de Belgische Massage Federatie! Meer info op www.massagefed.be

belgische-massage-federatie-logo

30/05/2017 – De voordelen van een massage

FB_1

11/05/2017 – Een nieuwe start

Het is even stil geweest bij Rustpunt maar we zijn helemaal terug op een prachtige nieuwe locatie waar we u nog beter kunnen laten genieten van onze massages.

Voortaan  kunt u ons vinden aan de Auwegemvaart 50 in Mechelen.
Een heerlijke plek aan het water. Maak nu je afspraak op 0473/978967, via het contactformulier of per mail op info@rustpuntmechelen.com

Clipboard03

23/11/2016 – Cadeaubonnen

Nu verkrijgbaar bij Rustpunt Mechelen: Cadeaubonnen
De cadeaubonnen zijn beschikbaar voor ieder gewenst bedrag of een bepaalde massage. Bij elke bon zit een klein flesje olie of een potje badzout.

Een Rustpunt-cadeaubon, leuk om te geven en fijn om te krijgen!
Bestellen kan telefonisch op 0473/978967, via het contactformulier of per mail op info@rustpuntmechelen.com