Tips van Rhea●

Op deze pagina deel ik regelmatig praktische tips en leuk weetjes over het vinden van rust.

Rust in je hoofd
Rust in je lichaam
Rust in jezelf

Rustpunt Tip: zeg het met een kleurtje

Ik houd enorm felle kleuren: roze, rood, oranje, knalgeel, … I love it!
Of al die felle kleurtjes een rustgevende invloed hebben, is dan weer een andere vraag.

Als je tot rust wil komen, omring je je het best met lichtgroen. Het dragen van lichtgroene kleding kalmeert en in je interieur brengt deze kleur rust en ontspanning. In de natuur duidt lichtgroen op nieuw leven en zuurstof. Lichtgroen is ook de kleur die hoort bij het hartchakra: energiebron van liefde, harmonie en vertrouwen.

Adem in adem uit, je wordt vanaf nu vanzelf rustig als je aan lichtgroen denkt ☺️
Wat is jouw lievelingskleur?

Rustpunt-tip: zonnetanken

Nu de dagen donkerder worden en we meer cocoonen, is het toch belangrijk om voldoende naar buiten te gaan.

De zon laat zich jammergenoeg niet meer zo vaak zien maar als ze dan toch nog even komt piepen, geniet er van. Doe een jas aan of sla een dikke sjaal rond en ga even een paar minuutjes zon tanken. Het geeft licht en een beetje warmte, en je doet misschien zelfs nog wat vitamine D op.

Nog een voordeel: even 5 minuutjes rustig van het zonnetje genieten laadt je batterijen weer op, het geeft rust en energie tegelijkertijd. Wow ! Dat is toch fantastisch?

Rustpunt-tip: met je voeten op de grond tot in de hemel reiken

Je hoort vaak zeggen dat je beter goed geaard door het leven kunt gaan. Maar wat betekend dat nu eigenlijk ?

Goed geaard of gegrond zijn wil zeggen dat je in het hier en nu bent en volledig in je lichaam aanwezig bent. Als je goed geaard bent, kun je beter tegen stress, ben je evenwicht, energiek en vitaal. Kortom : je staat krachtig in het leven.

Ok, geweldig ! Maar hoe doe je dat, goed geaard zijn ? Want doordat we constant worden geprikkeld door van alles en nog wat, hebben we de neiging om vooral in ons hoofd te zitten.

Er zijn veel aardingsoefeningen te vinden. Er zijn yoga-houdingen voor, je kunt een chakra-meditatie doen, ademhalingsoefeningen, bepaalde edelstenen bij je dragen (jaspis!), wandelen in de natuur, of huppel op blote voeten door je tuin. Wat voor jou het beste werkt, ontdek je door alles eens uit te proberen. Neem hier rustig de tijd voor.

Soms ontbreekt de tijd om een kwartier de mediteren of ben je op de verkeerde plaats om de tadasana-houding (zo sterk als een berg) aan te nemen. Stamp dan gewoon even flink met je voeten op de grond, dat helpt ook al om de energie weer naar beneden te halen en rust in je hoofd te krijgen.

Rustpunt-tip: Stressputjes

Wist je dat je op je rug twee stressputjes hebt?Als je met je vinger vanaf de stuit richting ruggengraat schuift, voel je op een bepaalde moment een kleine verzakking ofwel een putje. Hetzelfde als je vanaf de halswervels richting ruggengraat schuift. Onderaan de hals, aan de bovenkant van je de rug, bevindt zich ook zo’n stressputje. Door deze putjes in te drukken (niet te hard en minsten 8 seconden) of zachtjes te masseren, kun je opgehoopte spanningen laten afstromen. Met een beetje rekken en strekken, kun je dit bij jezelf doen maar het is natuurlijk net zo fijn als iemand het even voor jou doet 😊 Ook makkelijk toe te passen op je huisgenoten, familie, vrienden, collega’s, …Probeer maar eens uit en laat me weten welk effect het op jou heeft 💕

Rustpunt-tip: Visualisatie

Download de gratis visualisatie van Love Your Body. Even heerlijk 15 minuutjes pauze met mijn coach, Elisa Schipper. Om even bij te komen, om de batterijen op te laden en vooral om met heel veel liefde naar jezelf te kijken. Want we zijn het allemaal waard 🥰
Klik hier om de visualisatie te downloaden.

Doe jij wel eens vaker een visualisatie? 💕